Friluftskurs

Trøndelag Opplevelsessenter tilbyr friluftskurs i helgene som et kompenserende tiltak. Programmet henvender seg til barn og ungdom i alderen 6-18 år. Deltakerne følger en gruppemodell over en hel sesong med 1 helgeopphold hver mnd. Gruppene har mellom 5-8 deltakere.

Vi tilbyr oppdragsgivere og deltakerne, et tilbud med følgende innhold:

  • Masse aktiviteter i friluft med villmarksleiren som utgangspunkt.
  • Opplæring i holdninger, kunnskap og ferdigheter innen kulturbygging.
  • Forutsigbar og trygg struktur med tydelige spilleregler og konsekvensorientering.
  • Grensesprengende opplevelser i et trygt miljø.
  • Erfarne frilufts- instruktører.
  • Ulike aktiviteter som er tilpasset og naturlig for årstiden.

Vår aktivitetsarena er Brandheia Villmarkssenter, som ligger 17 km fra Steinkjer sentrum. Dette er en fantastisk plass som er utviklet siden 1990. Her finner vi flotte tømrede bygninger med komfortable overnattingsplasser, aktivitetsrom, storkjøkken osv. Brandheia Villmarksleir ligger for seg selv og er bygd opp rundt Østervatnet der vi skal padle kano, fiske og bade. Rundt leiren har vi skog, fjell og myrer og vi kan vandre til svenskegrensa gjennom Blåfjella- Skjækerfjella nasjonalpark uten å møte veier eller bebyggelse. Aktivitetsmulighetene er svært mange og her setter vi kun våre egne begrensinger

På Brandheia finner vi roen langt fra folk og kan konsentrere oss om å dyrke det enkle friluftslivet med fokus på både nære sanseopplevelser og mestring av aktiviteter. 

Innhold

Det er fokus på opplevelser og opplæring for å mestre basis friluftsliv. Tilbudene ved Trøndelag Opplevelsessenter har en fagleder som ivaretar det pedagogiske innholdet og sikkerheten for aktivitetsprogrammet i gruppen.

Matlaging på bål med råvarer fra naturen rundt oss

Aktiviteter

Fiske sommer og vinter, turer med overnatting i lavvo, gapahuk, snøhule og under åpen himmel, opplæring om dyrespor, sanking av bær og sopp, ski og skøyter, bygging av nødbiuvakk, akebakke, fellefangst av mår og røyskatt, klatring i klatrevegg og bergvegg, rappellering, opplæring i bruk av kart og kompass, friluftskunst, førstehjelpskurs, bekledning i fjellet sommer og vinter, opplæring i padling av kano og kajakk, skyting med luftgevær og hagle, pakking av sekk, etablering av leir, fyring av bål, øksekasting, basketball.

I tillegg har vi badebrygge, badestamp, badstue, natursti, hinderløype og en stor plass der vi kan spille fotball og landhockey

Bo/overnatting

I leiren bor vi på dobbeltrom eller enkeltrom med medbrakt sovepose. Men vi kommer til å være mye på tur med overnatting i lavvo, gapahuk, snøhule eller under åpen himmel

Overnatting i gapahuk brukes både sommer og vinter

Måltider

4 måltider pr. dag (frokost – lunsj – middag – kveldsmat)

Reise

Deltakerne møter opp selv på Steinkjer togstasjon hver fredag kl 19.00, og hentes der igjen hver søndag kl 15.00

Innhold

  • Alle måltider (tradisjonsrik bondekost og turmat med lokal forankring).
  • Erfarne instruktører med materiell.
  • Alle aktiviteter.

Påmelding

Påmeldingsskjema per brevpost eller gjennom skjema på vår hjemmeside. Bindende påmelding med 1 måned gjensidig oppsigelsestid der oppsigelse skal være skriftlig. Oppholdene er basert på frivillig deltakelse fra brukeren.

Grupper

6-10 år:
Motorisk trening og sansestimulering.

10-14 år:
Grensesprengende friluftsaktivitet med samspill og samhandling

14-18 år:
Ekspedisjonsgruppa – mye overnatting ute!

Kontaktperson

Daglig leder: Geir Inderdal
Telefon: 9191 0506/ 9228 1375
E-post: post@tros.no
Hjemmeside: www.tros.no

Bekreftelse

Trøndelag Opplevelsessenter bekrefter innvilget kursplass til saksbehandler. Deltaker mottar skriftlig invitasjon før hvert opphold med praktisk informasjon.

Velkommen til våre endringsrettede treningsopphold på Brandheia!